Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа ромео 145 2.0 ТС проблем

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Алфа ромео 145 2.0 ТС проблем

Добър вечер на всички.Значи имам няколко проблема с колата . Проблема ми е свързан с това ,че като давам гас и стане време да превключвам на друга предавка си пускам газта и в момента на превключването вместо да падат оборотите колата се исфорсира сама не много ама около 300-400 оборота отгоре по принцип нали трябва да падат а те се вдигат при пусната газ ? Дали е дросел клапа или дебитомера има нещо общо или може би пък е друго ..Другия ми проблем е ,че скоростната ми кутия маи си заминава .. цялата е омаслена и скоростите задна и 1ва хъркат много често ( при по бързо вкарване при по бавно няма проблеми ) има ли пробка някаде да проверя дали въобще има масло .. и мога ли сам да налея от някаде възможно ли е да е разместена ? Защото преди 1 седмица нямаше никакво омасляване по нея или по мотора ... но мисля че всичко стана от влизането ми в една огромна дупка и одари някъде отдоло . Другия ми въпрос е колко градуса държи колата ви и постоянни ли са ? Моята като я карам максимум вдига 80 сега зимата до около 70 достига а когато седи на място и без никакво напрежение вдига 100 УЖАСНО Е и много се притеснявам от тази непостоянна температура съмнявам се температурния датчик да ме залъгва защото при това загряване от 90 и нагоре започва да ми се включва перката .. от което съдя ,че градусите които показва са реални .. ако някой знае нещо да казва
    alfa romeo 145 QV 15.38 (400m)
    Fiat punto GT in progress ~200hp

Първия ти проблем го имам същия, и след почистване на всичко едва ли не, за което се сетих, че може да има някаква връзка пак и си го има... А относно темературния датчик - ако колата ти е преди фейслифта, значи е нормално.
    Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
    Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
    BMW 328i

Comment

да преди фейслифта е забравих да спомена 1996 година може би една от първите и е нормално да загрява до 100 градуса ли ? няма ли да скапе мотора

Comment

Първоначално публикувано от tqnbtb Покажи съобщение
        да преди фейслифта е забравих да спомена 1996 година може би една от първите и е нормално да загрява до 100 градуса ли ? няма ли да скапе мотора
        Е чак до 100 едва ли е нормално, но е нормално да се мени в зависимост от това дали си на дълъг път или в задръстване. За разлика от колите след фейса - те също си променят температурата, но уредът не го отчита
        Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
        Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
        BMW 328i

Comment

Първоначално публикувано от tqnbtb Покажи съобщение
          или не ти показва вярно уреда или колата има проблем (не се охлажда добре,виж дали пуска и 2 степени на перката и датчика на термоста смени -20-тина лв)За твоята кола са нормални 80-градуса (в града или извън него малко повече в задръствания 90-92 )
          Alfa Romeo 147 05" 1,9 JTDm Distinctive
          ех.. Малкото КуВе
          sigpic

Comment

Зависи и колко време се кара колата.Значи нормално би трябвало да загрее за около 10-15 минути, но и това се мени в зависимост колко е студено.
            Иначе термостата би трябвало да отваря, 88 а перката да включва първа степен на 92 общо взето това е нормалната температура на работа на мотора .
            sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Каза че си ударил колата отдолу. Горещо ти препоръчвам да я огледаш внимателно и да видиш какви поразии са станали, особено след като имаш омасляване. Пробката за проверка на нивото и доливане се намира отпред на кутията, един шестограмен болт. Планката за защита на изпускателните тръби махната ли е? Ако не е можеш да си спечелиш няколко ценни сантиметра като я разкараш.
              146 1.6TS CF1 '98

sigpic

Comment

мерси много за отговорите помогнахте ми доста ако някои знае още нещо да казва
                Last edited by tqnbtb; d.m.y г., 18:01.

Comment

Working...
                X